واتیکان


کوچک‌ترین کشور جهان که خود درون پایتخت کشوری دیگر جای گرفته است. واتیکان، کشوری که تنها از یک شهر تشکیل شده، مرکز فعالیت کلیسای کاتولیک‌های جهان به شمار می‌رود. این کشور در نتیجه‌ی توافقنامه‌ی لاتران بین سریر مقدس و ایتالیا در ۱۱ فوریه ۱۹۲۹ استقلال پیدا کرد. کشور واتیکان سیتی که همچنین با نام سریر مقدس شناخته می‌شود، محل اقامت پاپ، رهبر کاتولیک‌های جهان است. 

پایتخت کشور واتیکان شهر واتیکان است. تنها شهری در جهان که درون یک شهر دیگر قرار دارد. گیج‌کننده است؟ سریر مقدس کوچک‌ترین دولت مستقل در جهان است که مساحت تقریبی ۴۴ هکتار را دربر گرفته و تنها حدود ۸۰۰ نفر جمعیت دارد. طول شهر ۰.۶ مایل (۱٫۰۵ کیلومتر) و عرض آن ۰.۵ مایل (۰٫۸۵ کیلومتر) است؛ مجموع خط مرزی نیز ۲ مایل (۳٫۲ کیلومتر) است. واتیکان سیتی- مکانی که طلوع و غروب خورشید در آن از بالای گنبد کلیسای سن پیترو می‌گذرد

  • این شهر که مساحتی ۴۴ هکتاری (۰.۴۴کیلومتر) را در بر می‌گیرد جمعیتی حدود ۸۱۲ نفر ( آمار تا دسامبر ۲۰۱۱) دارد.
  • [ کشور واتیکان] دارای سرویس پست و تلگراف ویژه خویش است و تمبرهای خود را چاپ و بفروش می رساند. علاوه براین ، مسکوکات واتیکان ، درایتالیا آزادانه بکار می رود و واتیکان مالک ایستگاه قطار خود نیز هست .
  • در واتیکان از سیستم تلفن و پست انحصاری و کاملاً مستقل استفاده می‌شود و خطوط اینترنتی آن نیز در دسترس همه‌است.
  • واتیکان کشور بسیار ثروتمندی است و دلیل آن نیز موقعیت خاص کلیسای کاتولیک است. به طور کلی کلیساها در آمدهای بسیار زیادی دارند. طبق آمار، در سال 2000 میلادی، درآمد کلیساها در سطح جهان – تنها از ناحیة اخذ وجوهات شرعی مسیحیان از قبیل صدقات، نذورات، کفارات وغیره – بالغ بر 108 میلیارد دلار بوده است، که البته قسمت اعظم این درآمدها به کلیساهای آمریکا با 36 میلیارد دلار اختصاص داشته‌ است. علاوه بر این، در کشورهای اروپایی، از آنجا که کلیسا به عنوان یک نهاد خیریه به رسمیت شناخته شده است، مردم می‌توانند درصد مشخصی از مالیات خود را – این رقم در کشورهای مختلف متفاوت است و به طور متوسط 8 در هزار می‌باشد – به حساب کلیسا واریز نمایند. تمامی این درآمدها، جدا از درآمدهایی است که کلیسا‌ها از ناحیة موقوفات خود کسب می‌کنند.
  • البته یکی از دلایلی که مردم مبالغ هنگفتی پول در اختیار کلیساها می‌گذارند این است که کلیسا در ارائة بیلان مالی خود شفاف عمل می‌کند و ریز درآمدها و هزینه‌های خود را در اختیار مردم قرار می‌دهد که در آن به تفکیک، هزینه‌های آموزشی، فرهنگی، حمایت از ایتام و نیازمندان، درمانی، تبشیری و غیره مشخص شده است. برای مثال، براساس آمار رسمی واتیکان، 113 هزار مرکز خیریه درمانی، 982 دانشگاه، 200 کالج
  • 2 میلیون کشیش، 400 هزار راهب، 800 هزار راهبه و ... تحت پوشش کلیسای کاتولیک در سطح جهان فعالیت می‌کنند. در واقع، سازمان‌دهی بسیار دقیقی در مجموعه کلیسای کاتولیک وجود دارد که بر اساس آن سیاست‌گذاری‌های کلان در واتیکان صورت می‌گیرد و اختیاراتی نیز به حوزه‌های خلیفه‌گری در کشورهای مختلف تفویض شده است. این حوزه‌ها گزارش‌های مستمر، دقیق و مفصلی از فعالیت‌ها و مشکلات خود را به واتیکان ارسال می‌دارند و واتیکان نیز برای حل آن مشکلات به طور بسیار جدی و پیگیر اقدام می‌کند.
  • لازم بذکر است که کشور واتیکان در تعیین بسیاری از موارد فرهنگی و سیاسی جهان مسیحیّت نقش مهمی را ایفا می‌نماید و سالانه تعداد زیادی از مردم از این کشور بازدید می‌نمایند. از این جهت بصورت تخصّصی از طریق درآمد جهانگردان مذهبی سالیانه مقدار زیادی درآمد وارد این کشور می‌گردد.
  • واتیکان دارای چند گروه و هسته امنیتی است، یکی گارد امنیتی سوییس که نیروی ارتش آن به صورت داوطلبانه از میان شهروندان سوئیسی تشکیل شده‌است و دیگری «corpo della Gendarmeria بایگانی‌شده در ۲۳ اکتبر ۲۰۱۴ توسط Wayback Machine» که نه تنها به عنوان نیروی ارتش منطقه واتیکان محسوب می‌شوند بلکه به عنوان محافظان شخصی پاپ نیز انجام وظیفه می‌کنند.

  • واتیکان که کوچکترین ایالت خودمختار اروپایی محسوب می‌شود، بر روی تپه‌ای به همین نام در شمال غرب شهر بزرگ رم واقع شده و گرداگرد آن را دیواری احاطه کرده‌است تا شهر و به خصوص پاپ اعظم را از خطر حملات خارجی محافظت کند.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد